You are here:
mitre-attack

MITRE ATTACK Framework: Transformeer Uw beveiliging met OneSec.

Ontdek hoe OneSec het MITRE ATTACK framework omarmt om geavanceerde beveiligingsdiensten te bieden en dreigingen proactief te identificeren.

Bij OneSec streven we ernaar om onze klanten te voorzien van de meest geavanceerde en effectieve beveiligingsdiensten. Daarom omarmen we het MITRE ATTACK framework als een krachtige tool om niet alleen onze SOC-dienstverlening te verbeteren, maar ook om dreigingen effectiever te identificeren. In deze tekst leggen we uit wat het MITRE-framework is, hoe we het gebruiken en wat u kunt verwachten van onze “Denken als Hacker” workshop.

Wat is het MA-framework?

Het MITRE ATTACK-framework is een uitgebreid model dat zich richt op Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge. Het biedt een gedetailleerd overzicht van de tactieken, technieken en procedures (TTP’s) die door aanvallers worden gebruikt bij cyberaanvallen. Het doel is om beveiligingsteams te voorzien van een gestandaardiseerde taal en aanvalsvectorinformatie, waardoor ze beter voorbereid zijn op het detecteren en reageren op bedreigingen.

Wat is het MA-framework?

Het MITRE ATTACK-framework is een uitgebreid model dat zich richt op Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge. Het biedt een gedetailleerd overzicht van de tactieken, technieken en procedures (TTP’s) die door aanvallers worden gebruikt bij cyberaanvallen. Het doel is om beveiligingsteams te voorzien van een gestandaardiseerde taal en aanvalsvectorinformatie, waardoor ze beter voorbereid zijn op het detecteren en reageren op bedreigingen.

Tactics, techniques, en procedures

TTP’s, oftewel Tactics, Techniques, and Procedures, zijn de handelsmerken van aanvallers. Het zijn de specifieke methoden en benaderingen die ze gebruiken om systemen binnen te dringen en gegevens te compromitteren. Het MITRE ATTACK framework categoriseert TTP’s in verschillende groepen op basis van hun chronologische volgorde van detectie en weerstandsniveaus.

 

De Pyramid of Pain

Dit wordt vaak weergegeven als de “Pyramid of Pain,” waarbij de niveaus van onder naar boven zijn gerangschikt:

 

  • Hash Value: Dit niveau omvat het gebruik van hashwaarden van bestanden. Het is het gemakkelijkst te detecteren, maar biedt ook het laagste weerstandsniveau voor aanvallers.

  • IP Addresses: Aanvallers kunnen IP-adressen gebruiken om hun sporen te verbergen, maar dit niveau biedt ook beperkte weerstand.

  • Domain Names: Het gebruik van verdachte domeinnamen is een volgende stap voor aanvallers. Het kan moeilijker te detecteren zijn, maar biedt ook enige weerstand.

  • Network & Host Artifacts: Hier gaat het om het herkennen van verdachte activiteit op netwerken en hosts. Het vereist geavanceerdere detectiecapaciteiten en biedt hogere weerstand tegen aanvallen.

  • Tools: Het gebruik van specifieke aanvalstools is moeilijk te detecteren en vereist meer geavanceerde beveiligingsmaatregelen.

  • TTP’s: Dit is het hoogste niveau van de Pyramid of Pain. Het omvat de detectie van de tactieken, technieken en procedures die aanvallers gebruiken. Dit is de meest waardevolle laag voor beveiligingsteams, maar het vereist ook de meeste inspanning om te detecteren en te voorkomen.

MITRE ATT&CK en OneSec

Bij OneSec maken we gebruik van het MITRE ATTACK framework om onze beveiligingsdiensten te versterken. We analyseren en begrijpen de TTP’s van potentiële aanvallers om te anticiperen op hun acties voordat ze schade kunnen aanrichten. Onze geavanceerde detectie- en responsmechanismen zijn afgestemd op het MITRE framework, zodat we verdachte activiteit kunnen identificeren en proactieve maatregelen kunnen nemen nog voordat er een mens naar hoeft te kijken. Dit stelt ons in staat om bedreigingen te blokkeren voordat ze kritieke systemen en gegevens kunnen bereiken.

“Denken als Hacker” Workshop

Om onze klanten te helpen begrijpen hoe ze o.a. het MITRE ATTACK framework kunnen toepassen en hun beveiligingsmaatregelen kunnen verbeteren, bieden we de “Denken als Hacker” workshop aan. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe ze aanvallers kunnen simuleren en zich kunnen verplaatsen in hun denkwijze. Hierdoor kunnen ze zwakke punten in hun beveiliging identificeren en versterken.

Deze workshop helpt medewerkers ook om de potentiële impact van beveiligingsfouten te begrijpen. Door de denkwijze van een hacker te omarmen, kunnen ze makkelijker relativeren en begrijpen waarom het cruciaal is om preventieve maatregelen te nemen. Het inzicht in de mogelijke gevolgen van onvoldoende beveiliging stimuleert hen om actief bij te dragen aan een robuuste beveiligingscultuur binnen uw organisatie. Samen kunnen we de beveiliging versterken en de risico’s minimaliseren.

Versterk Uw Beveiliging met OneSec

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw beveiliging en het begrijpen van het MITRE ATTACK-framework? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en onze “Denken als Hacker” workshop. Samen kunnen we uw beveiliging naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat uw bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberdreigingen. Uw beveiliging begint hier.