You are here:

Pentest

Pentest

Klaar om de veiligheid van uw IT-omgeving naar een hoger niveau te tillen? Laat geen enkele kwetsbaarheid onopgemerkt en bescherm uw waardevolle gegevens. Kies nu voor een pentesting door OneSec en zorg voor digitale veiligheid. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap richting absolute cyberzekerheid!

 

Wat is het?

Een pentest, oftewel een penetratietest, is een methodologische benadering om de veiligheid van IT systemen te evalueren. Met als doel het identificeren en evalueren van kwetsbaarheden in systemen, software en netwerken, simuleert een pentest de acties van kwaadwillende hackers. OneSec is gespecialiseerd in pentesten en gebruikt de nieuwste technieken en tools om een gedetailleerde analyse van uw IT infrastructuur te maken, zodat uw organisatie beschermd blijft tegen mogelijke cyberaanvallen.

pentesting
7-bg-122

Hoe werkt pentesting bij OneSec?

Bij OneSec wordt pentesting uitgevoerd door ervaren ethische hackers. Met de perfecte balans tussen handmatige methoden en geautomatiseerde tooling, benaderen we uw IT omgeving vanuit verschillende perspectieven. Onze professionals onderzoeken uw systemen, gebruik makend van diverse technieken. Elk gevonden kwetsbaarheid wordt nauwkeurig beschreven, gevolgd door uitgebreide rapportages die gerichte maatregelen aanbevelen om deze kwetsbaarheden aan te pakken.

 

Hoe draagt een penetratietest bij aan jouw organisatie?

Het uitvoeren van een penetratietest biedt tal van voordelen. Naast het identificeren van technische kwetsbaarheden, helpt het organisaties te voldoen aan compliance-eisen, vermindert het risico van datalekken en financiële verliezen en vergroot het het bewustzijn van IT beveiliging binnen de organisatie. Vooral in een tijd waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren, zorgt pentesten ervoor dat organisaties voorbereid zijn op realistische aanvalsscenario’s, zoals ransomware aanvallen, en dat ze voldoen aan normen zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

penetratietester

Ontdek de kwetsbaarheden van jouw IT beveiliging

De digitale wereld is complex en continu in beweging. Ondanks vele inspanningen om systemen te beveiligen, kunnen kwetsbaarheden ontstaan. Met OneSec’s vulnerability scan diensten, kunt u vertrouwen op een grondige controle van uw IT systemen. Deze scans zijn ontworpen om bekende kwetsbaarheden te identificeren. 

Na het detecteren worden gevonden kwetsbaarheden nauwkeurig beschreven, zetten onze ethische hackers hun expertise in om deze kwetsbaarheden in context te plaatsen, beoordelen ze de mogelijke impact en stellen ze op maat gemaakte oplossingen voor om uw organisatie te beschermen.

Verschillend soorten van pentesting

Elke organisatie heeft zijn unieke IT infrastructuur en daarom zijn er verschillende soorten pentesten nodig om alle mogelijke dreigingsscenario’s te dekken. OneSec biedt een reeks pentestdiensten aan, waaronder black box pentest, grey box pentest en white box pentest, elk met zijn eigen benadering en voordelen. Ongeacht de gekozen aanpak, ons doel blijft hetzelfde: het identificeren en minimaliseren van risico’s voor uw organisatie.

Black box

Bij een black box pentest duiken onze ethische hackers diep in uw IT systemen zonder enige voorkennis. Deze test benadert uw systemen alsof ze worden aangevallen door een externe, niet geïnformeerde hacker. Met een black box pentest krijgt u waardevolle inzichten in de zichtbaarheid van uw systemen op het internet en welke informatie er zonder voorafgaande kennis toegankelijk is.

Grey box

Een grey box pentest is een hybride benadering waarbij onze testers beperkte kennis hebben van het systeem. Hierdoor kunnen ze zowel van buitenaf als van binnenuit potentiële kwetsbaarheden identificeren. Het combineert het beste van black en white box testing om een holistisch beeld te krijgen van de beveiligingshouding van een organisatie.

White box

Bij white box pentesten, ook wel ‘crystal box’ genoemd, zijn er geen geheimen. Onze ethische hacker heeft volledige toegang tot alle informatie, broncodes, schema’s en documentatie. Deze test zorgt voor een grondige evaluatie en onthult kwetsbaarheden die in andere tests wellicht over het hoofd worden gezien.

Vulnerability assessment

Vulnerability assessments zijn cruciaal in de hedendaagse digitale wereld. Naast het traditionele pentesten, biedt OneSec deze beoordelingen aan om uw systemen te scannen en te controleren op bekende kwetsbaarheden. Terwijl pentesten zich richt op het exploiteren van kwetsbaarheden, richt een vulnerability assessment zich op het identificeren en rapporteren ervan.

Het belang van periodiek testen

Hackers komen steeds weer met nieuwe technieken. Systemen die ooit als veilig werden beschouwd, kunnen kwetsbaar worden door nieuwe aanvalstechnieken, verouderde software of veranderende configuraties. Door regelmatig uw systemen te testen, niet alleen eenmalig, blijft u op de hoogte van nieuwe kwetsbaarheden en kunt u proactief maatregelen nemen voordat ze worden uitgebuit. 

Periodieke tests garanderen dat beveiligingsmaatregelen worden bijgewerkt en afgestemd op de nieuwste bedreigingen. Hierdoor kan uw organisatie veerkrachtig blijven, reputatieschade voorkomen en vertrouwen opbouwen bij zowel klanten als stakeholders.

common vulnerability scoring system

Voor wat voor soort bedrijven is een penetratietest belangrijk

Pentesten is essentieel voor elk bedrijf dat waarde hecht aan zijn digitale aanwezigheid, ongeacht de grootte of sector. Van financiële instellingen, waar het beschermen van gevoelige financiële gegevens cruciaal is, tot e-commercebedrijven die klantgegevens moeten beveiligen. Zelfs non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen zijn potentiële doelwitten voor cyberaanvallen. In de huidige digitale wereld is geen enkel bedrijf immuun voor de dreigingen van kwaadwillende hackers.

Start-ups, MKB’s en grote multinationals hebben allemaal een verantwoordelijkheid om hun IT-systemen te beschermen. OneSec begrijpt dat elk bedrijf uniek is en vereist een op maat gemaakte benadering om zijn specifieke risico’s en kwetsbaarheden te beoordelen. Waar u zich ook bevindt in het bedrijfslandschap, pentesten is een essentiële stap naar een veiligere digitale toekomst.

Pentest laten uitvoeren door OneSec?

OneSec biedt uitgebreide pentesten aan om de veiligheid van je netwerken, systemen en applicaties te evalueren. Onze ethical hackers maken gebruik van geavanceerde technieken en tools om eventuele kwetsbaarheden te identificeren en adviseren over gerichte maatregelen om deze aan te pakken. Laat geen ruimte voor twijfel. Neem de stap en laat OneSec je helpen verzekeren dat jouw digitale assets beschermd zijn tegen hedendaagse bedreigingen. Uw veiligheid is onze prioriteit. Neem vandaag nog contact op voor een professionele analyse. Heb je andere vragen? Neem contact op met onze CISO

 

Versterk Uw Beveiliging met OneSec

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw beveiliging en het begrijpen van het MITRE ATTACK-framework? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en onze “Denken als Hacker” workshop. Samen kunnen we uw beveiliging naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat uw bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberdreigingen. Uw beveiliging begint hier.