You are here:

White box pentest

White box pentest

Een white box pentest is een belangrijke stap om de beveiliging van uw IT-infrastructuur te waarborgen. Bij OneSec bieden we uitgebreide white box pentesten aan om uw systemen grondig te testen en eventuele kwetsbaarheden op te sporen. Onze ethische hacker hebben toegang tot gedetailleerde informatie zoals source code en configuratiegegevens, zij potentiële zwakke plekken kunnen blootleggen en verhelpen. Met onze diensten bent u verzekerd van een veilige IT-omgeving.

Wat is een white box pentest?

Een white box pentest, ook wel crystal box genoemd, is een vorm van penetratietest waarbij de tester voorkennis heeft over de interne werking van de applicatie of het systeem. Dit type pentest zorgt voor een analyse van de beveiligingsmaatregelen en helpt bij het identificeren van kwetsbaarheden die anders onopgemerkt zouden blijven. Denk hierbij aan de toegang tot de broncode, configuratiebestanden en architectuurdocumentatie. Deze gedetailleerde informatie helpt ethische hackers om systematisch zwakke plekken te ontdekken en te testen.

white box pentest
echte aanval

Wanneer kies je voor deze variant?

Een white box pentest is ideaal wanneer u een grondige analyse van uw systeembeveiliging nodig heeft. Deze testmethode is bijzonder geschikt voor IT-omgevingen waar veiligheid van cruciaal belang is, zoals financiële instellingen en overheidsinstanties. Het is ook aan te raden als uw organisatie al een black box pentest en grey box pentest heeft uitgevoerd en nu een meer gedetailleerde beveiligingsaudit nodig heeft. White box pentesten helpen bij het identificeren van kwetsbaarheden, maar bieden ook inzichten in de effectiviteit van bestaande beveiligingsmaatregelen.

Welke informatie is vooraf nodig?

Voor een effectieve white box pentest is gedetailleerde informatie vereist. Deze informatie omvat toegangsinformatie, source code en configuratiegegevens. Door deze gegevens vooraf te verstrekken, kunnen onze ethische hackers een uitgebreid testplan ontwikkelen en uitvoeren. Het delen van deze informatie maakt het mogelijk om de meest kritieke kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur te identificeren en aan te pakken. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over de reikwijdte en diepgang van de pentest.

Toegangsinformatie

Toegangsinformatie is belangrijk voor een succesvolle white box pentest. Deze informatie bestaat uit inloggegevens, netwerkconfiguraties en toegangsrechten tot verschillende systemen. Door deze toegangsinformatie te verstrekken, kunnen ethische hackers verschillende methoden gebruiken om potentiële kwetsbaarheden in uw IT-omgeving te testen. Het is van belang dat deze gegevens veilig en vertrouwelijk worden behandeld om de integriteit van uw systemen te waarborgen.

Source code

De source code is één van de belangrijkste onderdelen van een white box pentest. Onze ethische hackers analyseren de broncode om zwakke plekken en kwetsbaarheden te identificeren die door traditionele tests mogelijk over het hoofd worden gezien. De analyse van de source code geeft inzicht in de interne werking van de applicatie en helpt bij het opsporen van eventuele logische fouten en beveiligingslekken. Dit grondige onderzoek zorgt voor een hogere mate van beveiliging en

Configuratiegegevens

Configuratiegegevens zijn nodig voor het identificeren van potentiële beveiligingsrisico’s. Deze gegevens geven inzicht in de instellingen en architectuur van uw systemen. Door deze configuratiegegevens te analyseren, kan een ethisch hacker zwakke plekken opsporen en aanbevelingen doen voor verbeteringen. Dit omvat het controleren van de juistheid van configuraties en het testen van de effectiviteit van beveiligingsmaatregelen. Een grondige analyse van configuratiegegevens helpt bij het minimaliseren van risico’s en het verbeteren van de algehele beveiliging.

Waarde van een test

De waarde van een white box pentest ligt in de analyse en de gedetailleerde rapportage van kwetsbaarheden. Een white box pentest uitvoeren resulteert er in dat uw organisatie een uitgebreid overzicht van de zwakke plekken binnen uw IT-infrastructuur krijgt. met behulp van deze informatie kunt u gerichte maatregelen nemen om deze kwetsbaarheden te verhelpen. Daarnaast biedt een grondige pentest waardevolle inzichten in de effectiviteit van uw huidige beveiligingsmaatregelen en helpt het bij het opstellen van een lange termijn beveiligingsstrategie.

Verschillende methoden mogelijk

Er zijn verschillende methoden mogelijk binnen een white box test. Onze testers kunnen statische en dynamische analyses uitvoeren, code reviews doen en configuratie- en architectuuranalyses maken. Deze methoden helpen bij het identificeren van verschillende kwetsbaarheden, van code-injecties tot configuratiefouten. De keuze van de methode hangt af van de behoeften en doelen van uw organisatie. Onze ethische hackers zorgen voor een maatwerk aanpak die past bij uw IT-omgeving.

webapplicaties

Is jouw IT infrastructuur op orde?

Een goed beveiligde IT-infrastructuur is van groot belang voor elke organisatie. Regelmatige pentesten helpen bij het waarborgen van de veiligheid van uw systemen en gegevens. Bij OneSec bieden we uitgebreide pentest diensten aan, inclusief white box, grey box en black box pentesten. 

Onze ervaren ethische hackers identificeren en verhelpen kwetsbaarheden voordat kwaadwillende hackers ze kunnen exploiteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw IT-beveiliging te optimaliseren.

White box pentest laten uitvoeren door OneSec?

Bij OneSec kunt u rekenen op een professionele en grondige aanpak bij het uitvoeren van een white box pentest. Onze ethische hackers hebben jarenlange ervaring en gebruiken geavanceerde en moderne technieken om uw systemen te testen. Wij bieden een uitgebreide rapportage met gedetailleerde bevindingen en praktisch advies om uw IT-infrastructuur te verbeteren. Wilt u de beveiliging van uw systemen naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact op met OneSec en plan een white box pentest. Samen zorgen we voor een veilige en betrouwbare IT-omgeving.

Versterk Uw Beveiliging met OneSec

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw beveiliging en het begrijpen van het MITRE ATTACK-framework? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en onze “Denken als Hacker” workshop. Samen kunnen we uw beveiliging naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat uw bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberdreigingen. Uw beveiliging begint hier.